Qui som

El projecte es planteja d’inici des de la Societat Catalana de Biologia (SCB) i es desenvolupa de manera conjunta amb la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN),  totes dues filials de lInstitut d’Estudis Catalans (IEC), conjuntament amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG).

 

Actualment fa de paraigua d’una àmplia xarxa d’expertesa que s’estén per tot el territori i que involucra la col·laboració d’institucions, instituts i centres de recerca, museus, parcs zoològics, jardins botànics, societats i entitats expertes en el coneixement i l’estudi de les espècies, a més de potents infraestructures tecnològiques de seqüenciació genòmica i computació.

La CBP és, doncs, un projecte col·laboratiu que compta amb el suport i la participació directa de més de 20 centres d’arreu del territori de parla catalana, incloent Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Andorra i Banyuls de la Marenda (França).

 

La CBP és un projecte afiliat a l’Earth BioGenome Project (EBP), una xarxa internacional de xarxes que pretén caracteritzar, catalogar i seqüenciar el genoma de les espècies eucariotes que habiten la Terra. 

La CBP és també un projecte associat a l’European Reference Genome Atlas (ERGA), una iniciativa europea per a crear un atles del genoma de la biodiversitat d’Europa. Treballem en estreta coordinació i col·laboració amb ERGA-ES (ERGA-Espanya), ERGA-FR (ERGA-França) i especialment amb ERGA-Andorra. 

 

Grups de treball

L’activitat de la CBP es presenta i discuteix en reunions mensuals de tots els membres i s’estructura en tres grups de treball (WG):

 

WG 1
Finançament i divulgació

WG 2
Mostreig i emmagatzematge

 

WG 3
Seqüenciació, assemblatge i anàlisi

Grup de coordinació amb els seus membres